Massucco

massucco.jpgDe Italiaanse provincie Piemonte kent vele subregio's en elke regio brengt zijn eigen typerende wijnen voort. Inhet hart van de Roero, waar ook de beroemde witte truffels vandaan komen, ligt dit wijngoed van de familie Massucco. Naast de eigen woning staan de druiven in een prachtig 'amfitheater' aangepland. Hier verbouwen ze op de glooiende helling onder andere barbera, favorita en nebbiolo.

Er wordt grote aandacht besteedt aan de wijngaard en aan de productie. Zo worden er o.a. tussentijds overtollige groene druiven verwijderd (groene oogst) en wordt er gewerkt aan geïntegreerde gewasbescherming. Het resultaat is dat de wijnen vrij zijn van chemicaliën. Een certificaat van de C.A.T.E.V. bevestigt dat.

In totaal telt dit wijngoed 15 hectaren. Vrijwel alle wijnen zijn DOC of DOCG, 40% is wit (roera arneis, favorita, spumante, moscato d'Asti) en 60% is rood (o.a. roero, dolcetto d'Alba, barbera d'Alba en birbet). Sommige rode wijnen worden nog -op subtiele wijze- opgevoed op barrique.
Massucco maakt prettige, fijne wijn voor een goede prijs.

 Wine Selection Sebastiano (made possible by Sebastiano Ramello Wine Selection)