Caçoila (Portugees stoofpotje)

Ingrediënten

> 1.3 kg runder riblappen
> 1 tl Piri Piri kruiden (of chilivlokken)
> 1 grote ui, in dunne ringen
> 1 bosje peterselie, gehakt
> 6 tenen knoflook
> 2 laurierblaadjes
> ½ tl all spice
> 4 kruidnagels
> 1 kaneelstokje
> 3 el roomboter
> ½ liter rode wijn
> 2 el tomatenpuree

Bereiding

  1. Snijd de riblappen in blokjes van crica 4 centimeter en wrijf ze in met de piri-pirikruiden, peper en zout.
  2. Leg op de bodem van een grote stoofpan met dikke bodem de ui, peterselie, knoflook, laurier, allspice, kruidnagels en het kaneelstokje.
  3. Leg hierop de stukken vlees en verdeel de boter over het vlees.
  4. Meng de rode wijn met de tomatenpuree en giet dit dan over het vlees.
  5. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 3-4 pruttelen tot het vlees uit elkaar valt. Je kunt de pan ook in de oven zetten op een gematigde temperatuur.
  6. Haal halverwege het sudderen de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken.

Wijntip

Een wat stevige rode Portugese wijn uit Tejo of Douro