Welkom! Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen!

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nee, ik ben minderjarig Ja, ik ben 18+

Wijnwinkel De Proeftafel
Rozenstraat 15a
3702VK  Zeist
030 227 0041
info@DeProeftafel.nl

Openingstijden:
woensdag: 10-18u
donderdag: 10-18u
vrijdag: 10-19u
zaterdag: 10-17u
of op telefonische afspraak. Extra openingstijden worden gemeld via Twitter of Facebook.

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber

Wijnwinkel De Proeftafel opende op 7 september 2013 haar deuren. In november 2012 startte De Proeftafel als webwinkel, gespecialiseerd in biologische en/of biodiverse wijnen. Die zelfde eigenwijze collectie van met name Europese wijnen is nu ook te vinden in het pand aan de Rozenstraat in Zeist. De avontuurlijke wijnliefhebber vindt in de rekken wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende regio's, zoals bijvoorbeeld de Jurançon en Cour-Cheverny in Frankrijk (beiden eigen import).

Ook de druivenrassen zal menigeen minder bekend voorkomen. De romorantin is bijvoorbeeld het bijzondere ras uit de hier bovengenoemde Cour-Cheverny, maar ook de groppello van het Gardameer zal niet iedereen kennen. De grüner veltliner wint al aan bekendheid, maar wie kent de roter veltliner? En zo zijn er nog wel meer bijzondere wijnen te vinden in ons assortiment.

Wit, rood, rosé, mousserend

Er is een ding wat echter essentiëel is voor alle wijnen uit het assortiment. Of ze nu biologisch zijn, van een bijzonder druivenras of uit een onbekende regio. Ze moeten wel lekker zijn en naar onze overtuiging zijn ze dat ook. De smaken zullen misschien anders zijn dan gewend, maar daarom is het des te spannender om eens goed te proeven en te ondekken waar je eigen voorkeuren liggen.

Naast witte, rode, rosé en mousserende wijnen hebben we ook een select aantal dessertwijnen en/of versterkte wijnen. Daaronder mooie madeira's, een paar heerlijke ports, prachtige sherry en een paar licht mousserende dessertwijnen, zoals Moscato d'Asti. Genoeg reden om eens een bezoek te brengen aan deze zeer origineel ingerichte winkel.

Tot ziens,

Hans Peters