Taart met gele pompoen en appel

Ingrediënten voor 6 - 8 personen

> 600 g gele pompoen
> 600 g appels (goudreinet)
> 300 g verpulverde amarettikoekjes
> 100 g krenten (in rum geweld)
> 100 g suiker
> 3 losgeklopte eieren
> 100 g cacao
> 1 kopje melk
> boter
> paneermeel

Bereiding

  1. Schil de pompoen en de appels, snijd ze in stukken. Kook ze in een pan op laag vuur tot moes.
  2. Laat het mengsel afkoelen nadat het goed droog is geworden.
  3. Bereid intussen alle overige ingrediënten.
  4. Voeg het afgekoelde appel-pompoenmengsel toe en schenk het geheel in een ingevette vorm die je met paneermeel hebt bestrooid.
  5. Zet de vorm 30 minuten in een op 180-200 graden voorverwarmde oven.
  6. De taart is gaar wanneer je er in prikt met een mes en dit er droog uitkomt.

wijntip

Lichtzoete witte wijnen als moscato d'asti, muskateller