Welkom! Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen!

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nee, ik ben minderjarig Ja, ik ben 18+

Weingut Hiss

hiss002.jpgAan de voet van de Kaiserstuhl in het Duitse Baden vlakbij Freiburg ligt het wijngoed van Andreas en Alexandra Hiss. Grootvader Karl legde de basis, waarna zijn zoon Karl-Heinz in 1962 als een van de eerste producenten zijn wijnen onder eigen naam en botteling op de markt bracht. De derde generatie staat nu aan het roer en niet zonder succes.

De Kaiserstuhl is een uitgedoofde vulkaan en ligt dicht bij de Franse grens ter hoogte van Colmar. De regio is een van de warmste van Duitsland en is hier en daar bijna mediterraan. De met löss bedekte vulkanische bodem in combinatie met de klimatologische omstandigheden maakt dit gebied uitermate geschikt voor wijnbouw.

De familie Hiss maakt, zoals zo veel Duitse producenten, een breed gamma aan wijnen gebaseerd op spätburgunder (= pinot noir), weißburgunder (pinot blanc), grauburgunder (pinot gris), riesling, muskateller, müller-thurgau, scheurebe, rivaner, ruländer, chardonnay, gewürztraminer en dornfelder. Daarmee worden niet alleen witte, rode en rosé wijnen gemaakt, maar ook zoete en mousserende wijnen.

Dat hier mooie wijnen gemaakt worden, bewijzen de vele prijzen die ze al mochten ontvangen. Op de AWC International Wine Challenge in Wenen mochten ze al diverse meerdere zilveren en gouden medailles ontvangen. Ook in diverse wijngidsen worden ze vermeld.hissnieuwlogo.jpg