Welkom! Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen!

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nee, ik ben minderjarig Ja, ik ben 18+

diner Wijn & Spijs uit de Ark van de Smaak

2017-10-14

Afgelast

Helaas moesten wij door omstandigheden dit diner annuleren. Herkansing begin volgend jaar.

Zondagmiddag 12 november organiseren wij samen met Streekrestaurant De Pronckheer uit Cothen een bijzonder diner met als thema Ark van de Smaak. Daarin staan de mooie pure wijnen en ingrediënten centraal die een plaatsje hebben gekregen in deze Ark van de Smaak van Slow Food.

Deelnemers aan het diner Wijn & Spijs uit de Ark van de Smaak krijgen een viergangen seizoens -en streekmenu voorgeschoteld, begeleid door een bijpassend wijnarrangement; bij elke gang staat een ander ingrediënt en een andere wijn uit de Ark centraal! De ontvangst is om 15.00u met een aperitief, gevolgd door het diner dat afgesloten wordt met zelf gemaakte distillaten uit eigen stokerij! De kosten voor dit arrangement bedragen €69,95 (alles inbegrepen).

Hier kun je je aanmelden.

Slow Food

Slow Food is een internationale beweging van consumenten, restaurateurs en producenten die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten. Dat gebeurt door middel van vele activiteiten en initiatieven op lokaal, nationaal en internationaal niveau.
Een van de internationale initiatieven is de Ark van de Smaak, een term die niet voor niets zo gekozen is. Wereldwijd staan vele bijzondere voedingsproducten onder druk van onder andere globalisering, uniformisering, industrialisering en wetgeving. Deze producten zijn onderscheidend en kenmerkend voor de regio’s waar ze vandaan komen en zijn bovendien smakelijk. Toch hebben ze vaak moeite om het hoofd boven water te houden. Daarom worden deze exceptionele producten door Slow Food opgenomen in de Ark van de Smaak om ze daarmee een steun in de rug te geven en bekender te maken bij een groter publiek. Hier vind je info over Nederlandse producten uit de Ark van de Smaak.

De Pronckheer

In Streekrestaurant De Pronckheer staat Arjan Smit al jaren met passie achter de kachel, hij is o.a. lid van de Slow Food Chefs Alliantie. Leden van deze alliantie zetten heel bewust Nederlandse producten uit de Ark van de Smaak op het menu. Dat kunnen bv. vergeten groentes zijn, vlees van zeldzame dierrassen, kazen of patisserie. Samen met zijn (gast)vrouw Inge Stolk weet Arjan daarmee verrassende menu’s op tafel te zetten.

De Proeftafel

De Proeftafel heeft diverse wijnen in het assortiment die opgenomen zijn in de Ark van de Smaak. Dat is een bewuste keuze, net zoals het een bewuste keuze is om zich toe te leggen op de meer dan 1.300 druivensoorten waarvan wijn gemaakt wordt. Dat zorgt ervoor dat De Proeftafel een wijnwinkel is met een zeer origineel assortiment. Hier vind je niet de standaardwijnen, maar juist die bijzondere uit alle hoeken van Europa.