Welkom! Wij verkopen geen alcohol aan minderjarigen!

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nee, ik ben minderjarig Ja, ik ben 18+

Diner met wijnen uit de Ark van de Smaak

2018-02-08

Zondag 25 februari 16.00u

Slow Food Professionals van Slow Food Utrecht nodigen je uit 'Aan Tafel'

Slow Food Utrecht organiseert samen Arjen Smit & Inge Stolk van De Pronckheer en Hans Peters van De Proeftafel een verrassend diner met bijzondere ingrediënten en wijnen uit de Ark van de Smaak.

Streekrestaurant De Pronckheer in Cothen
Eind februari 2018 sluiten Arjan Smit en Inge Stolk, sinds 1995 eigenaren van de Pronckheer, hun à la carte restaurant en schakelen om naar activiteiten voor besloten gezelschappen en hun destilleerderij. Arjan Smit verruilt daarmee zijn koksbuis voor leren schort en stookketel. Hij is al jarenlang toonaangevend chef die uitsluitend werkt met Nederlandse producten uit de directe omgeving en heeft een duurzame visie op voedsel. Hierbij haalde hij regelmatig de pers. Zijn visie en 'no waste' gedachte stopt hij nu in zijn nieuwe passie, de distilleerketel. In deze 'aan tafel' zal hij samen met Inge exclusief voor Slow Food Utrecht een combinatie van beide passies op tafel zetten. Voor de 'laatste' keer kunnen we genieten van hun bijzondere combinaties.

Wijnwinkel de Proeftafel in Zeist
In 2013 opende Hans Peters zijn wijnwinkel en webshop 'de Proeftafel'. Zijn in jaren opgebouwde interesse in eten en drinken en het gedachtegoed van Slow Food, resulteerden in een winkel waar biodiversiteit hoog in het vaandel staat. Onder het motto 'voor de avontuurlijke wijndrinker' is een opvallend assortiment samengesteld van Europese wijnen. Bekende druivenrassen worden germeden, immers er zijn nog meer dan 1.300 andere rassen. Veel van de wijnen zijn biologisch. Naast een groeiend assortiment Balkan wijnen, is het ook interessant dat hij wijnen verkoopt die gemaakt zijn met druiven uit de Ark van de Smaak van Slow Food. Kortom, in deze winkel is bijzonder heel gewoon.

Wat gaan we doen?
16.00 uur Ontvangst met een welkomstdrankje
16.30 uur Arjan, Inge en Hans vertellen over hun passies en toekomstplannen.
17.30 uur Start vier-gangendiner inclusief uitleg per gang van spijs en drank
20.30 uur Proeverij van verschillende destillaten
21.00 uur Afronding

Waar, kosten en aanmelding?
Streekrestaurant De Pronckheer
Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2
3945PB Cothen

De kosten bedragen €59,95 alles inclusief. Dit evenement is toegankelijk voor leden en niet-leden. Slow Food leden krijgen een 'no-waste' attentie mee naar huis.

Aanmelden kan tot 23/2 via evenementen@slowfoodutrecht.nl o.v.v. aan tafel 25/2, namen van de deelnemers, eventuele dieetwensen, wel/geen Slow Food lid.

We kijken uit naar jullie komst.
Het bestuur van Slow Food Utrecht.