Themaproeverij wijn uit Georgiƫ

2020-03-06

wordt uitgesteld tot een later tijdstip

De proeverij is uitgesteld tot een later nader te bepalen tijdstip.

Maak kennis met de authentieke amforawijnen en bepaal mee welke in het assortiment worden opgenomen.

Zo'n 6000 jaar voor Christus is in het grensgebied van het huidige Georgië en Armenië de wijnbouw ontstaan. Daarmee is Kaukasië de bakermat van de wijnbouw. Sindsdien is hier onafgebroken wijn gemaakt. Daarbij werd van oudsher gebruik gemaakt van aardewerken amfora's, qvevri genaamd. Deze manier van wijn maken is nooit verloren gegaan en opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco en de Ark van de Smaak van Slow Food.
Tijdens de proeverij kun je kennis maken met diverse rode en witte (of beter gezegd, oranje) wijnen van o.a. de saperavi en de kisi. Ook zal meer verteld worden over de achtergrond en historie.
De wijnen die het populairst blijken te zijn, zullen worden opgenomen in ons assortiment. Jullie, de proevers, hebben dus een belangrijke rol!

  • datum: 1 april 2020
  • tijd: 20.00u
  • locatie: De Proeftafel