Georgische wijnen

2020-07-15

11 augustus: Proeverij Georgische wijnen
Help ons wijnen uitkiezen

 

Maak kennis met de authentieke amforawijnen bepaal mee welke in het assortiment worden opgenomen.

Zo'n 6000 jaar voor Christus is in het grensgebied van het huidige Georgië en Armenië de wijnbouw ontstaan. Daarmee is Kaukasië de bakermat van de wijnbouw. Sindsdien is hier onafgebroken wijn gemaakt. Daarbij werd van oudsher gebruik gemaakt van aardewerken amfora's, qvevri genaamd. Deze manier van wijn maken is nooit verloren gegaan en opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco en de Ark van de Smaak van Slow Food.
Tijdens de proeverij kun je kennis maken met diverse rode en witte (of beter gezegd, oranje) wijnen van o.a. de saperavi en de kisi. Ook zal meer verteld worden over de achtergrond en historie.
De wijnen die het populairst blijken te zijn, zullen worden opgenomen in ons assortiment. Jullie, de proevers, hebben dus een belangrijke rol!

Er is beperkt ruimte, dus vooraaf aanmelden is noodzakelijk. Je kunt je hier aanmelden, via telefoonnumer 030 227 0041 of in de winkel.

  • datum: 11 augustus 2020
  • tijd: 20.00u
  • kosten: €5,00 *
  • locatie: Restaurant Proeverij De Azijnmakerij, Maurikstraat 20, 3701HC  Zeist

(* bij aanschaf van minimaal 6 flessen, wordt dit bedrag in mindering gebracht op je aankoop)