Pompoensoep met geroosterde amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

> 800 g schoongemaakte pompoen in plakken gesneden
> 50 g boter
> 2 uien
> glaasje slagroom
> 4 eetlepels geroosterde amandelen
> 1 eidooier
> 1,5 liter goede kippenbouillon
> zout, peper

Bereiding

  1. Smelt de boter en fruit hierin de fijngesneden uien zachtjes
  2. Voeg de pompoen, zout en peper toe. Laat ze enkele minuten op een laag vuur op smaak komen. Schenk er de kokende bouillon op totdat het mengsel de gewenste dikte heeft. Laat dit op een laag vuur 25 - 30 minuten koken.
  3. Mix het geheel met een staafmixer.
  4. Zet de soep opnieuw op het vuur en breng hem aan de kook. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is geworden.
  5. Haal de pan van het vuur en bind de soep met de eidooier aangelengd met de room.
  6. Serveer met de geroosterde, fijngehakte amandelen erover gestrooid.

Wijntip

Een kruidige witte wijn zoals San Martina della Battaglia of wijn op basis van pinot gris.