Portugese varkenswangen

wangetjes.png
> 4-6 varkenswangen
> gesnipperde ui
> teen gesnipperde knoflook
> gesnipperde sjalot
> flesje bier: dubbel of strong ale (Brasser)
> kalfsfond
> basterdsuiker
> (rode) wijnazijn
> boter
> kruiden (rozemarijn, tijm, laurier)


Wijnadvies
Vinho Regional Alentejano
Trincadeira

Bereiding

1. Oven voorverwarmen op 140 graden.
2. Varkenswangen kruiden met peper en zout, in bloem wentelen en aanbakken in boter.
3. In braadpan ui, sjalot en knoflook smoren, leg de gebakken varkenswangen erop.
4. Voeg naar smaak basterdsuiker toe en leg er de verse kruiden op.
5. Voeg azijn, het opgewarmd bier en fond toe, voldoende om alles te bedekken.
6. Circa 2 uur in de oven met het deksel op de pan tot de wangen mals zijn. Indien nodig nog op smaak brengen met wat extra peper en zout.